ARTEFAKTER

Sorshas KedjaOFF:Kedjans bärare kan inte dödas, personen kan KP nollas men inte snittas.

Det var en tid som låg så långt bak i det förflutna att till och med de äldsta av alvernas släkte har svårt att minnas det, i denna tid föddes en krigare som var välsignad både av Eirinn och Artio, hennes namn var Sorsha och hon var den fagraste av sköldmör. Det sägs att hon lika ofta besegrade sina fiender med sin skönhet som med sin klinga. Eirinn älskade Sorsha mer än någon annan av människors släkte men Sorsha vände henne ryggen och valde krigets väg istället för kärleken. Eirinn grät över sitt förlorade barn och såg hur Sorshas ryktbarhet ökade för varje slag hon vann och för varje monster hon dräpte. En dag lyckades Sorsha med den ultimata konsten att på egen hand dräpa en drake och när hon stod där i sitt livs största triumf uppenbarar sig Artio framför henne. Hon faller på knä inför krigets gud och väntar med andakt på den ära han ska tillföra henne för den bedrift hon utfört. Men Artio blir som förtrollad av hennes skönhet och för första gången tappar han förståndet och sin natur, han glömmer att hon är sin tids största krigare och ser istället kvinnan. Så Artio fångad av sin kärlek ber Sorsha om att bli hans brud.

I vrede för denna skymf mot allt hon utfört och genomlidit förbannar Sorsha krigets gud och kastar sitt svärd till marken. Artio blir galen av ilska för att detta människobarn har avvisat honom, en högre gud och sluter en pakt med döden att Sorsha aldrig skall få lämna denna värld. Artio låter smida en kedja och låter sedan fängsla Sorcha på världens topp Köldländernas högsta plats. Timmar blir till dagar, dagar till veckor, veckor till månader och månader till år och tillslut blir år till decennier och århundraden. Men Sorsha väntar och utsätts för säsongernas skiftningar, genom regn och snö, genom solens brännande strålar och vinterns kalla vindar blir hon kvar. Sorsha förbannelse att aldrig lämna denna värld tar tillslut ut sitt pris och hennes starka psyke bryts ner, det enda som existerar är hennes hat mot Artio och den värld han styr.

Men den tidens tand som inte rör Sorsha rör allt omkring henne, som sakta förfaller tills den dag hennes kedja rostat sönder och hon är fri att än en gång vandra fritt i världen att söka hämnd för de oförrätter hon utsatts för.Antal deltagare
-På kommande Lajv-

75


Kommande Lajv
Höstglöd

05/09 - 08/09

Pris: 650kr

Anmäl dig här

Anmäl dig senast
31/7 för gruppintrig


Incheck startar:
4/9
kl 12:00
Obligatoriskt infomöte:
4/9
kl 21:00
Lajv start:
5/9
kl 05:00

Lajvet Slutar:
8/9
kl 05:00Lajv 2019

Vårlajv 2019
01/05 - 05/05


Höstlajv 2019
05/09 - 08/09

Kontakta oss

arr@skymningssagor.com

© 2018 Larp Lab Imagination AB