ARTEFAKTER

Syls HammareOFF: Hammaren har förmågan att KP 0 en motståndare genom att skicka ut kyla. Förmågan kan användas 5 ggr per dag. För att använda förmågan krävs att hammaren riktas mot personen samt att man säger "Magi kyla: Din kp blir 0."

I en tid då Altug de dödas härförare härskade, levde nordens folk i skräck. Var by och hemman var tvungen att betala tribut till orchernas konung för att inte en natt höra ljudet av marscherande kängor. Om tribut i värdeföremål eller förnödenheter ej kunde lämnas togs deras döttrar och söner att tjäna i Altugs arme eller som proviant åt de marscherande trupperna.

I denna tid, i en liten by vars namn gått förlorat i tidens dimma föddes ett tvillingpar, en flicka och en pojke. Så som alla små pojkar och flickor växte de upp lärde sig att gå, hitta på bus och äventyr. Åren gick och de växte upp till en ung kvinna och man. Men så kom året då skörden slog fel och boskapen dog, förråd och visthus gapade tomma och byn väntade i skräck var natt på Altugs utsände. Och tillslut var den natten kommen, månen var blott en skärva när de gutturala rösterna från de annalkande orcherna hördes genom byn. Alla människor gammal som ung bad till sina gudar att inte just deras käraste skulle tas. Men valet föll på den unga Ylva och hennes skrik kunde höras när hon släpades bort. Hennes bror Syl som just denna natt varit på jakt återkom i gryningen och när han hört vad som hänt tog han med sammanbiten blick sin slägga och gav sig med bestämda steg efter orcherna.

Syl följde dem i dagar innan han tillslut kom till en glänta i skogen där en strid stått mellan svartbloden och en isdrake. Drakens kropp låg mitt i gläntan och bredvid den låg även Ylva. När Syl föll på knä bredvid sin syster öppnade draken ögat och länge beskådade han den gråtande brodern. “Vår tid är kort” var de första ord som draken sade och Syl kände sin systers hand knyta sig i hans. “Jag kan ge er vapnet som kommer förgöra Altug, men priset är både mitt och ett av era liv” Med dessa ord suckade draken och slöt sina ögon. På Ylvas läppar spelade ett leende innan även hon slöt sina egna ögon för att aldrig mer se solens ljus.

Syls skrik kunde höras milsvida kring och hans tårar fann inget slut. När han efter dagar av sorg tillslut slet sig från sin systers kropp och lyfte blicken ser han att hans slägga har förändrats. Istället för ett grovt huvud av järn så har den två snidade drakhuvuden och när hans hand rör dess skaft fylls hans tankar av drakens röst “Hämnas oss” följt av hans systers skratt.

Och så är legenden om hur Syls Hammare skapades, den hammare som skulle ända Altug De dödas härförares grepp över norden.


Antal deltagare
-På kommande Lajv-

75


Kommande Lajv
Höstglöd

05/09 - 08/09

Pris: 650kr

Anmäl dig här

Anmäl dig senast
31/7 för gruppintrig


Incheck startar:
4/9
kl 12:00
Obligatoriskt infomöte:
4/9
kl 21:00
Lajv start:
5/9
kl 05:00

Lajvet Slutar:
8/9
kl 05:00Lajv 2019

Vårlajv 2019
01/05 - 05/05


Höstlajv 2019
05/09 - 08/09

Kontakta oss

arr@skymningssagor.com

© 2018 Larp Lab Imagination AB