ARTEFAKTER

Matûrz bauruk Altugs svärdOFF:Matûrz bauruk Altugs svärd kan få en KP nollad person att resa sig med 1kp och slåss för svärdbäraren, personen som har blivit rest från de “döda” slås i 1 timme eller tills den blir nedgjord igen. Kan användas 5 gånger per dygn. För att använda förmågan krävs att svärdet läggs på tänka personen samt att man säger "Magi: Du får ett 1kp och slåss på min sida i en timme eller tills du blir nedgjord igen."

Matûrz bauruk Altugs svärd I en tid då Köldländerna enbart var en tanke och Velaris låg i sin vagga styrdes det som idag är de norra delarna av Köldländerna av tre orchklaner. Dessa tre låg i evig fejd med varandra och ingen av dem kunde komma till ett avgörande och avsluta kriget. Svartblods härarna drabbade samman i slag efter slag men ingen sida var tillräckligt stark för att vinna kriget även om de gick segrande ur de enskilda slagen.

En av klanerna, den minsta, leddes av Altug senare känd som De dödas härförare. Han visste att hans krigare var färre till antalet än de rivaliserande klanerna så en dag kläckte han en avgörande plan. En mörk natt satte han sig i ett skepp och korsade det norra havet, han begav sig till Maarskär och begav sig djupt ner i urberget till de Duergar som gjort sitt hem dit solens strålar aldrig nått. I deras smedjor smeds ett svärd, en klinga satt i en jättes lårben. Altug tog sitt svärd och begav sig till Jorköping och lät Bodvar den Röde, Jorun Amodadotters första lärljunge göra svärdet magiskt innan han återvände till fronten.

Altug stod i främsta ledet och mötte en här flera gånger större än de uruks han lett till fältet, med tillförsikt höjde han sin klinga som han givit namnet Matûrz bauruk och ledde anfallet mot övermakten. Altug högg sig genom fiendens led och vart än Matûrz bauruk fällde en fiende så reste den sig snart och anslöt sig till Altug. När slaget var över stod Altugs som segrare och bakom honom marscherade en här av odöda uruks. I slag efter slag segrade Altug med hjälp av Matûrz bauruk tills den dagen han kunde utropa sig till kung över nordens svartblod.Antal deltagare
-På kommande Lajv-

75


Kommande Lajv
Höstglöd

05/09 - 08/09

Pris: 650kr

Anmäl dig här

Anmäl dig senast
31/7 för gruppintrig


Incheck startar:
4/9
kl 12:00
Obligatoriskt infomöte:
4/9
kl 21:00
Lajv start:
5/9
kl 05:00

Lajvet Slutar:
8/9
kl 05:00Lajv 2019

Vårlajv 2019
01/05 - 05/05


Höstlajv 2019
05/09 - 08/09

Kontakta oss

arr@skymningssagor.com

© 2018 Larp Lab Imagination AB